Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-05@00:33:01 GMT

دلّاک‌ها نمایشی سنتی نیست/ عمار تفتی در نقش غلام

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۸۴۷۲۳۹

دلّاک‌ها نمایشی سنتی نیست/ عمار تفتی در نقش غلام

کارگردان نمایش «دلّاک‌ها» گفت: دلّاک‌ها نمایشی سنتی نیست، بلکه برگرفته از تئاتر سنتی است که قصه‌اش به شکل نمایش ایرانی روایت می‌شود.

شهرام عبدلی که این روزها نمایش دلّاک‌ها را در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه دارد، در گفت‌وگو با خبرنگار تئاتر خبرگزاری آنا گفت: این اثر نمایشی برگرفته از شیوه نمایش‌های سنتی ایرانی است که با نگاه امروزی همراه است، اجرا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در اشاره به ویژگی‌های دیگر این نمایش و علت انتخاب آن برای اجرا بر صحنه نمایش، بیان کرد: دلّاک‌ها هم قابلیت‌های اجرایی مناسبی دارد و هم از پیام خوبی برخوردار است. این اثر همچنین ریتم و بیان مطلوبی برای اجرا دارد و داستان آن سلیس روایت می‌شود. علاوه بر این موارد نمایشنامه از دیالوگ‌نویسی بسیار قوی بهره‌مند است؛ بنابراین به دلیل اینکه می‌توانستم تمام ایده‌های کارگردانی‌ام را با ویژگی‌های قابل توجه متن، پیاده کنم این اثر را برای اجرا انتخاب کردم.

کارگردان نمایش «دلّاک‌ها»، درباره استقبال مخاطبان از این اثر تصریح کرد: این نمایش هم مثل دیگر آثار نمایشی که در سالن‌های مختلف به اجرا در می‌آید، در برخی روزها پرمخاطب و در برخی روزها با استقبال کم‌تری روبه‌رو است.

عبدلی اظهار کرد: این نمایش درباره پنج دلّاک‌ها است که وارد حمامی می‌شوند و قرار است برای یکی از آنها به نام غلام، حمام دامادی بگیرند. در این میان خبر می‌رسد که دلّاک پادشاه درگذشته و 40 روز حمام شهر تعطیل است در چنین شرایطی داستان و روایت‌های دلّاک‌ها آغاز می‌شود.

کارگردان نمایش دلّاک‌ها بیان کرد:‌ این اثر با اینکه فضایی موزیکال دارد اما از نقد اجتماعی برخوردار است. من معتقدم نمایشی که نقد اجتماعی نداشته باشد، تأثیری هم بر مخاطبانش نخواهد داشت. زمان این نمایش به دوره قاجار بازمی‌گردد و وقایع و رویدادهای آن رنگی از دوره قجر دارد.

وی درباره این اثر اظهار کرد: در دلّاک‌ها نقش رجب را بازی می‌کنم. رجب یکی از دلّاک‌ها است که در بخشی از نمایش شاه‌پوش داستان هم می‌شود. در این اثر هر یک از دلّاک‌ها برای روایت‌بخشی از وقایع داستان، با قرار گرفتن در نقش کاراکتری دیگر، آن را بازی می‌کنند؛ بنابراین هر یک دلّاک‌ها یا سیاه‌پوش یا سردسته دلّاک‌ها و ... می‌شود.

شهرام عبدلی با بیان اینکه برای اجرای این نمایش 2 ماه تمرین شده درباره همکاری با عمّار تفتی تاکید کرد: این بازیگر نقش غلام را بازی می‌کند. عمّار تفتی بازیگری است که در عرصه تئاتر، تلویزیون و سینما کار کرده چهره‌ شناخته شده‌ای دارد و از دوستان قدیمی من است که پیش‌ از این هم در چند فیلم سینمایی با هم همکاری داشتیم. تفتی در بازیگری از توانایی خوبی برخوردار است.

وی درباره شاخصه‌های لازم برای بازی در این اثر اظهار کرد: بازیگران نمایش باید قابلیت تبدیل از نقشی به نقش دیگر را داشته باشند و بتوانند بر صحنه در عین حال که نقش دلّاک‌ها را بازی می‌کنند، سیاه داستان یا شاه آن را نیز نمایش دهند. در هر روایت از داستان، بازیگر در یک لحظه در سه نقش رفت و آمد دارد و سه نقش را بازی می‌کند.

این کارگردان تئاتر درباره اجرای نمایشش در پردیس تئاتر شهرزاد گفت: این پردیس مجموعه نمایشی شناخته شده است که نیاز به معرفی ندارد و اکثر تئاتربین‌ها آن را می‌شناسند. این سالن به صورت حرفه‌ای به تئاتر می‌پردازد و با سه سالنی که دارد در طول روز میزبان چندین اثر نمایشی است.

نمایش کمدی دلّاک‌ها نوشته فرهاد نقد علی تا 10 مردادماه هر شب ساعت 21:30 با بازی بهرام ابراهیمی، عمار تفتی، جمشید صفری، علی عطایی حور، محمد باقر مرادی، مجتبی طباطبایی و شهرام عبدلی در سالن شماره سه پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه می‌رود. همچنین محمد باقر مرادی مدیر تولید، مجتبی طباطبایی دستیار کارگردان، میرامیر میری موسیقی، الهام ترکمن طراح لباس، محمدرضا غلامی طراح پوستر، علی ساسانی‌نژاد طراح نور، سمیرا شجاعی روابط عمومی، محمدرضا غلامی عکاس، شهرام عبدلی تهیه‌کننده و نرگس میثاقیان منشی صحنه این نمایش هستند.

انتهای پیام/4031

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۴۷۲۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، مسئول واحد نمایش حوزه هنری استان گفت: پذیرفته شدگان پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد معرفی شد و در بین این آثار اثر تولیدات واحد هنر‌های نمایشی حوزه هنری استان نیز برگزیده شد. اکبر آیین افزود: پس از بازبینی آثار تولید شده از استان‌های مختلف کشور، ۱۴ گروه نمایشی توانستند برای حضور در پانزدهمین جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد امتیاز لازم را کسب کنند.
وی ادامه داد: نمایش ۱۹۴۸ به نویسندگی و کارگردانی یاسر خالقی از شهرستان لنده تولید حوزه هنری استان توسط دبیرخانه جشنواره تئاتر بچه های مسجد پذیرفته شد. مسئول واحد نمایش حوزه هنری استان گفت: این نمایش با زبانی طنز به اشغال فلسطین توسط اسراییل غاصب می‌پردازد و از کمدی تازه‌ای در بیان درام خود استفاده می کند که برای مخاطب جذابیت ویژه‌ای دارد. پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد از ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ماه در شهرستان بافق استان یزد برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • جدیدترین همکاری افشاریان و خاکزاد
  • آیا سلبریتی‌ها جای کسی را در تئاتر تنگ کرده‌اند؟
  • بازیگران اصلی «بیرون‌پشتِ‌در» معرفی شدند
  • نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» در سینماتک خانه هنرمندان ایران
  • «شهر آفتاب مهتاب» اتفاقی آوانگارد در تئاتر دهه ۴۰
  • تئاترحوزه هنری استان به جشنواره سراسری بچه های مسجد راه یافت
  • بازگویی مشکلات و دغدغه‌های روز جامعه اولویتم در اجرای نمایش است
  • پایان جشنواره نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم
  • حضور ۱۴ گروه در جشنواره نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم
  • راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد